Algemeen
Het Atelier Jan Naezer geeft jaarcursussen tekenen, schilderen, aquarelleren en etsen en biedt de mogelijkheid een korte introductiecursus te volgen.

Het Atelier, een initiatief van beeldend kunstenaar Jan Naezer is gehuisvest in een ruim, licht, atelier op de tweede etage van het gebouw de Poort aan het Ledeganckplein te Den Haag. Deze etage is goed bereikbaar via de trappen van de voormalige huishoudschool. Het leslokaal is voorzien van een nooduitgang met een brandtrap.

Naast het vrije werk wordt voor het werken naar observatie gebruik van stillevens gemaakt. Deze vormen de basis voor onderwerpen als compositie, perspectief, kleurenleer en materiaalkennis.
Aan verdieping van het eigen werk wordt veel aandacht besteed. De lessen zijn zowel geschikt voor de beginnende als de gevorderde cursist.

Het Atelier schenkt koffie, kruidenthee en gewone thee.  Voor koffie of thee betaalt u niet apart.

De docent
Jan Naezer volgde zijn opleiding aan de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten te Den Haag. Naast zijn werkzaamheden als beeldend kunstenaar en fotograaf was Jan Naezer ruim 25 jaar verbonden als docent aan de Vrije Academie Vlietstreek in Voorburg. Hij werkte geruime tijd als vakleerkracht beeldende vorming op basisscholen in Voorschoten, Voorburg en Leidschendam en was verbonden als docent tekenen en reclame aan het IMC te Rijswijk.

Voor het basisonderwijs schreef hij een aantal lesprogramma’s. Deze zijn opgenomen in de projectenbank van het Landelijk Overleg Kunstzinnige Vorming te Utrecht.

 

Diny-slagboom