TEKENEN, SCHILDEREN, AQUARELLEREN

Technieken als aquarel, acryl, olieverf of pastel worden gelijktijdig beoefend. De cursist leert hoe een werkstuk kan worden opgebouwd. Bij aquarel worden diverse technieken als droog/nat, nat op nat, glaceren en gemengde technieken behandeld. Bij olie- en acrylverf worden specifieke technieken behandeld.

spoorweg

Het Atelier leert u hoe u iets moet tekenen, hoe u perspectief in uw tekening kunt toepassen en wat de Gulden Snede is.

Materialen
De cursusprijs is inclusief studiepapier. Het Atelier zorgt voor het opspannen hiervan. Cursisten nemen zelf de overige materialen mee. Bij de introductiecursus is het materiaal wel inbegrepen. Gevorderde aquarellisten kunnen professioneel Hahnemühle aquarelpapier bestellen.
U kunt het schilderij waar u mee bezig bent (afhankelijk van het formaat) achterlaten op het Atelier.

INTRODUCTIECURSUS
Cursisten die nog niet weten welke techniek zij willen beoefenen kunnen eerst een introductie in de technieken houtskool, aquarel, conté, acryl, pastel en olieverf volgen. De introductiecursus is onderdeel van één van een jaarcursus.

Materialen
Het Atelier zorgt bij de introductiecursus voor de materialen. Na deze introductie neemt u uw eigen materiaal mee.

ETSEN
Tijdens de cursus wordt gewerkt met technieken als lijnets, aquatint, vernis-mou en droge naald. Cursisten krijgen inzicht in diverse druktechnieken.  Het Atelier heeft een zuurkast, een grote aquatintkast en  een grote etspers.
De etscursus heeft het karakter van een werkplaats waar zowel beginnende als gevorderde cursisten les krijgen en kunnen werken. Tijdens de cursus werden boeken als het Gilgamesj Epos, de Trojaanse Oorlog, Herakles en Icarus uitgegeven. Het boek Gilgamesj werd opgenomen in de collectie van de Openbare Bibliotheek te Voorburg. De boeken Herakles, Osiris en Icarus en de mythe van Europa werden opgenomen in de Openbare Bibliotheek Den Haag.

Materialen
De cursusprijs is inclusief basismaterialen. Inkten (kleur en zwart), luxe papieren en zinkplaten zijn voor rekening cursist. Zink kan tegen kostprijs op het atelier worden gekocht.

PROEFLES
Nieuwe cursisten volgen eerst een proefles. Als u na de proefles beslist de cursus toch liever niet te volgen dan zijn er aan de proefles geen kosten verbonden. Volgt u de cursus wel dan is de proefles uw eerste les.

100_5322