Uitgelicht » Twee Corona-prenten

Twee Corona-prenten

           

Ook dit jaar legt het coronavirus het seizoen voor lange tijd stil. Langer dan in de voorafgaande periode.

Weer kan ik niet anders dan de lessen stil leggen en mij terugtrekken op het atelier aan het Ledeganckplein, de sociale isolatie ten voeten uit. Hoewel ik het seizoen na een zomerstop wil laten doorlopen tot de herfstvakantie weet ik nu al dat ik het aantal lessen wat een jaar kent, niet zal kunnen geven. Na de herfstvakantie met dit seizoen verder gaan is financieel niet haalbaar.  Vervelend voor al die cursisten die wel het hele seizoen betaalden en dat maar gedeeltelijk konden volgen.

Als compensatie maakte ik twee prenten. Twee, omdat ik weet dat niet iedereen een voorkeur voor non-figuratief heeft. Ik ga u, naast de verlenging van het seizoen tot 16 oktober 2021 een prent geven. U heeft daarbij de keuze tussen “de kommetjes” of  “No.6068”.  Net als bij de vorige Corona-prent is de afspraak dat u het hele seizoen betaalt.

Als u mij uw voorkeur mailt dan ga ik ze drukken. Beide prenten worden “à la poupée” gedrukt, dat wil zeggen dat de kleur met een prop handmatig gedeeltelijk wordt verwijderd. Elke afdruk is dus anders. Hieronder geef ik u de prent en de technieken.

 


“De kommetjes”. Het is het onderwerp waar ik bij de aquarellessen altijd mee begin. Als ik de aquarel voordoe gebruik ik altijd blauw.

Technieken:

  • ets
  • zaging
  • hoogdruk

Het beeldformaat van de ets is 17, 5 bij 17, 5 cm. Het bladformaat moet ik nog bepalen.


No. 6068

Technieken:

  • lijnets
  • wildbijting
  • vernis-mou
  • zaging
  • hoogdruk
  • bladgoud.

Het beeldformaat van deze ets is 24 bij 13 cm en ook hier moet ik het bladformaat nog bepalen. Deze prent is moeilijk te drukken, het kan dus even duren voor ik de oplages af heb.