Uitgelicht ยป Lidwien de Jong

Lidwien de Jong

 

De eerste aquarel van Lidwien na de lockdown was een complete verrassing. Een stilleven met Franse koffiekanen en tulpen waren het onderwerp waar zij met verve een schitterende aquarel van wist te maken. Niet het schilderen is het moeilijkste, maar het op het juiste moment weten te stoppen. Dat laatste, het zien wanneer een werk af is en dan, al popelen je handen om verder te gaan stoppen, is de kracht van deze aquarel.

Zij maakt mooi gebruik van slechts een paar kleuren, rode, groenen en een blauw. De onderlinge meningen zorgen voor een uiterst harmonieus resultaat. Let eens op de schaduw onder de kant en hoe mooi deze, in kleur, in een ijle toon naar beneden loopt.

Het klinkt altijd wat vreemd maar de slogan van de HEMA “Meer met minder” kan heel goed bij een aquarel worden toegepast. Met weinig middelen heel veel zeggen; de kracht van dit werkstuk.