Nieuwegein, cursusaanbod 2018 – 2019

In oktober opent het Atelier Jan Naezer haar deur in het ateliergebouw aan de Kerkstraat 38-50 in Nieuwegein. Onder het aanbod vindt u de de  omschrijving van de cursussen.

1) Tekenen, schilderen, aquarelleren 
 Maandagavond ( 28 lessen)
8 oktober 2018 – 27 mei 2019
19.30 – 22.00 uur.
€ 376,- (cursisten nemen hun eigen materialen mee).
Aanmelden voor een proefles

2) Schilderen en aquarelleren als Morandi
Woensdagochtend
(10 lessen)
10 oktober 2018 – 19 december 2018
09.30 – 12.00 uur
€ 175,- (cursisten nemen hun eigen materialen mee).
Aanmelden voor de cursus

3) Introductiecursus
Woensdagochtend (15 lessen)
16 januari 2019 – 15 mei 2019 (20 februari ivm inrichten expositie geen les)
09.30 – 12.00 uur
€ 280,-  (inclusief alle materialen).
Aanmelden voor de cursus

Betalingsmogelijkheden jaarcursus maandagavond.

  • € 376,– bij éénmalige betaling
  • € 188,– bij betaling in 2 termijnen
  • €  47,–  bij betaling in 8 maandelijkse termijnen (U betaalt dus niet per maand maar spreidt het bedrag).

Stroomt u gedurende het jaar in dan betaalt u naar rato van de nog te volgen lessen.

Betalingsmogelijkheden korte cursussen en workshops

  • Altijd éénmalig.

Gedurende het jaar worden (ook op verzoek) workshops op de zaterdagen georganiseerd. Deze workshops moeten nog worden ontwikkeld.


Het Atelier
Het Atelier Jan Naezer heeft na een lange geschiedenis in Den Haag in Nieuwegein een atelier geopend waar lessen in tekenen, schilderen en aquarelleren worden gegeven. Het Atelier is gehuisvest op de eerste etage van het ateliergebouw in de Kerkstraat te Nieuwegein. De etage is te bereiken via een trap. Deze trap is niet geschikt voor mindervaliden. In het Atelier worden lessen in diverse technieken gegeven. Naast het vrije werk wordt voor het werken naar observatie gebruik van stillevens gemaakt. Deze vormen de basis voor onderwerpen als compositie, perspectief en kleurenleer. Aan verdieping van het eigen werk wordt veel aandacht besteed. De lessen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde cursisten

Tekenen, schilderen, aquarelleren
Naast verdieping van het eigen werk hebben cursisten ook de mogelijkheid te werken naar stillevens. Beginnende cursisten of cursisten die hier om vragen wil ik verschillende teken- en schildertechnieken leren en algemene dingen als perspectief, Gulden Snede, compositie- en kleurleer. Het stilleven is geen verplichting. Als iemand vrij wil werken dan staat de ontwikkeling van het eigen werk centraal. Technieken als aquarel, acryl, olieverf of pastel kunnen door cursisten gelijktijdig beoefend. Bij aquarel worden diverse technieken als droog/nat, nat op nat, glaceren en gemengde technieken behandeld. Bij olie- en acrylverf worden specifieke technieken behandeld.
U neemt uw eigen materialen mee.

Schilderen als Morandi
De Italiaanse kunstenaar Giorgio Morandi (1890-1964) is de grootmeester van de twintigste eeuwse stillevenkunst. Met zijn subtiel geschilderde vazen, potjes en flessen groeide hij – ondanks die schijnbaar eenvoudige thematiek – uit tot een icoon. In de korte cursus maakt je kennis met het palet, de lichtval en de wijze waarop de kunstenaar zijn composities opbouwde. Materiaalkeuze is vrij.
U neemt uw eigen materialen mee

Introductiecursus
Cursisten die nog niet weten welke techniek zij willen beoefenen kunnen een introductiecursus volgen. Dit kan als losse cursus op de woensdag maar ook als onderdeel van de maandagavondcursus. Bij deze cursus worden 6 technieken behandeld.

  • tekenen met houtskool
  • aquarelleren
  •  schilderen met acrylverf
  • tekenen met pastelkrijt
  • schilderen met olieverf
  • de gewassen tekening.

Het Atelier zorgt bij de introductiecursus voor de materialen.

Proefles.
Nieuwe cursisten volgen bij een jaarcursus (de maandagavond) altijd eerst een proefles. Pas na die les maat u de inschrijving wel of niet definitief. Besluit u de cursus niet te volgen dat zijn er aan de proefles geen kosten verbonden. Gaat u verder was de proefles uw eerste les. Korte cursussen of workshops kennen geen  proefles.