Cursusaanbod

Het cursusaanbod van het Atelier Jan Naezer omvat jaarcursussen schilderen, tekenen, aquarelleren en etsen en lopende het jaar een korte introductiecursus.
Locatie: Ledeganckplein 7, Den Haag.

  • dinsdagochtend
  • dinsdagmiddag
  • woensdagmiddag (korte introductiecursus, zie Korte cursusen)
  • donderdagmiddag
  • vrijdagochtend.

Technieken als aquarel, acryl, olieverf of pastel worden gelijktijdig beoefend. De cursist leert hoe een werkstuk kan worden opgebouwd. Bij aquarel worden diverse technieken als droog/nat, nat op nat, glaceren en gemengde technieken behandeld. Bij olie- en acrylverf worden specifieke technieken behandeld.
De lessen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde cursisten.

Introductiecursus
Cursisten die nog niet weten welke techniek zij willen beoefenen kunnen eerst een introductie in de technieken houtskool, aquarel, conté, acryl, pastel en olieverf volgen. Bij een jaarcursus is de introductiecursus is onderdeel van één van de cursussen. Lopende het jaar kan de introductiecursus ook als losse cursus worden gevolgd.
Het Atelier zorgt bij de introductiecursus voor de materialen.

Cursus etsen
De cursus etsen wordt gegeven op:

  • woensdagavond

Tijdens de cursus wordt gewerkt met technieken als lijnets, aquatint, vernis-mou en droge naald. Het Atelier heeft een zuurkast, een grote aquatintkast en  een grote etspers.
De etscursus heeft het karakter van een werkplaats waar zowel beginnende als gevorderde cursisten les krijgen en kunnen werken.