Cursusaanbod 2018-2019

Het cursusjaar 2018-2019 is het laatste jaar dat het Atelier Jan Naezer haar jaarcursussen schilderen, tekenen, aquarelleren en etsen aanbiedt. Het seizoen kent een afwijkende periode ten opzichte van de jaren daarvoor: 9 maanden i.p.v. 10. Het cursusgeld is hier op aangepast. Op vrijdag 24 mei sluit het Atelier na 42 jaar cursussen te hebben gegeven haar deuren.
Locatie: Ledeganckplein 7, Den Haag.

De lessen worden gegeven op:

  • dinsdagochtend
  • dinsdagmiddag
  • woensdagavond (etsen)
  • donderdagmiddag
  • vrijdagochtend.

Technieken als aquarel, acryl, olieverf of pastel worden gelijktijdig beoefend. Bij aquarel worden diverse technieken als droog/nat, nat op nat, glaceren en gemengde technieken behandeld. Bij olie- en acrylverf worden specifieke technieken behandeld.
De lessen zijn geschikt voor beginnende en gevorderde cursisten.

Introductiecursus
Cursisten die nog niet weten welke techniek zij willen beoefenen kunnen eerst een introductie in de technieken houtskool, aquarel, conté, acryl, pastel en olieverf volgen. Bij een jaarcursus is de introductiecursus is onderdeel van één van de cursussen.
Het Atelier zorgt bij de introductiecursus voor de materialen.

Cursus etsen
Tijdens de cursus wordt gewerkt met technieken als lijnets, aquatint, vernis-mou en droge naald. Het Atelier heeft een zuurkast, een grote aquatintkast en  een grote etspers.
De etscursus heeft het karakter van een werkplaats waar zowel beginnende als gevorderde cursisten les krijgen en kunnen werken.