Jan Naezer
Tandjong Morawa, 1951.
Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten, Den Haag, cum laude.

Jan Naezer is beeldend kunstenaar en docent . In 1978 begon hij met het geven van lessen op zijn atelier.
In de periode 1977-1998 was hij verbonden als docent modeltekenen, aquarelleren en etsen aan het Voorburgs Atelier voor Beeldende Vorming en de Vrije Academie Vlietstreek te Voorburg. Van 1990 – 1998 was hij werkzaam als vakleerkracht beeldende vorming voor het basisonderwijs in de gemeentes Voorburg, Leidschendam en Voorschoten. De door hem ontwikkelde projecten voor het basisonderwijs werden opgenomen in de projectenbank van het LOKV te Utrecht.

Jan Naezer is zowel in Nederland als daarbuiten een bekende naam. Als actief lid van Pulchri Studio en door zijn lesinstituut waar hij tal van cursussen verzorgt heeft Naezer zich een prominente plaats verworven in de Haagse kunstwereld.

Naast etsen aquarelleert Naezer. Zijn aquarellen concurreren met zijn etswerk. Is de beeldtaal hier hetzelfde, de techniek van de waterverf geeft zijn werk een lichtheid die in het etswerk ontbreekt. In een reeks aquarellen of pigmenttekeningen, carrés genaamd plaatst hij een vierkant in het centrum van de voorstelling, dat aan de randen uit balans wordt gebracht door grafiet, waterverf of een strookje bladgoud.  Poëtischer kan een vierkant niet worden.

Werken van Jan Naezer zijn opgenomen de collectie van het Koninklijk Huis, diverse musea in binnen- en buitenland en bedrijfs- en particuliere collecties . Jan Naezer exposeert regelmatig in binnen en buitenland en ontving prijzen en eervolle vermeldingen voor zijn werk. Meer informatie over de docent vindt u op de website: jannaezer.nl

Jan Naezer werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn bijzondere verdiensten als beeldend kunstenaar en daaraan gerelateerde activiteiten.